Măsuri prevenire incendii in perioada sărbători iarnă

MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR CE

TREBUIE URMATE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Vă aducem la cunoştinţă căteva recomandări privind
sacrificarea animalelor în gospodăriile populaţiei cu
prilejul sărbătorii Crăciunului:

1. Locul ales pentru pârlirea porcilor să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;

2. Buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor, să fie amplasate la distanţă faţă de arzător iar furtunele de alimentare să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;

3. Pentru creşterea presiuni în butelii, acestea nu vor fi apropiate de flacără, în cel mai rău caz utilizaţi apă fiartă;

4. Nu vă recomandăm să folosiţi dispozitive improvizate;

5. În imediata apropiere să fie asigurată o rezervă de apă;

6. Afumătorile rebuiesc amplasate la distanţă de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi trebuiesc supravegheate pe toată perioada funcţionării;

7. Afumătorile se confecţioneză din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;

8. Este interzisă folosirea afumătoarelor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;

9. Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor.

Comments are closed.